Svensk jazz

Vaping inom jazz

Trenderna inom musikvärlden och populärkultur kommer och går. Med dagens internet och sociala medier sprids trender som en löpeld. Då är det inte så konstigt att se hur populärt vejping har blivit de senaste åren. Särskilt i musikbranschen går det att se hur vejpingtrenden spridit sig högt och lågt.

Vaping i musikkulturen

Både Nikotinfri Vape och andra vapes med nikotin är vanligt förekommande inom musikindustrin. Vejping är särskilt vanligt i musikvideos inom flera olika genres. Musikvideos har under många års tid fungerat som en typ av återspegling av samhället vi lever i. Därmed är det ganska logiskt att vi ser trender så som vapes även i musikvideos. Faktum är att nästan en fjärdedel av alla musikvideos på Billboard 2020 skildrade tobaksbilder av något slag.

Populariteten av vapes ökar

Nikotinfri vape såväl som vapes både med nikotin har ökat i popularitet de senaste åren. Förutom kopplingen till media går det även att se ur ett historiskt perspektiv att tobak och nikotin har varit trendiga. Under jazzens guldålder var tobaksrökning väldigt vanligt. På den tiden var tobaksrökning häftigt och en symbol för motstånd mot normer. Allt eftersom medvetenheten kring tobakens skadliga hälsoeffekter ökade försvann även dessa trender. Samma sak kan vi se idag gällande vejping och musikvärlden.

new-blog-lite