Stora jazzstjärnor

Lyckas som jazzmusiker!

Vill du få tips om hur du kan utveckla dina färdigheter som musiker? Vill du lära dig mer om hur du kan lyckas leva på din musik? Då kan du fortsätta läsa nedan!

Bra och välbeprövade tips

Ett bra sätt att börja utvecklas på är att utvärdera hur din nuvarande situation ser ut och på det sättet hitta vilka punkter som behöver utvecklas. Om du är ute efter att utveckla dina färdigheter inom inspelningsteknik så är det en bra idé att investera i en imac 27 och genom att välja en begagnad kan du dessutom spara pengar och investera i annan utrustning också.

På grund av rådande omständigheter har många inom branschen drabbats hårt. Men det finns hjälp att få och det fungerar ungefär likadant i hela landet. Många regioner har gått ut med olika erbjudanden om stöd för verksamma inom branschen. Naturligtvis är förhoppningen för de allra flesta att restriktionerna och pandemin snart ska vara över så att arbetet kan fortsätta mer eller mindre som vanligt.

För många verksamma musiker består en stor del av deras inkomst av försäljning och bidrag. Ofta handlar det både om hur många som lyssnar på deras musik via de stora streamingtjänsterna och dels hur många som köper biljetter till deras spelningar. Ett bra koncept för att lyckas som jazzmusiker är att försöka få igång flera projekt som kan ge olika former av inkomst. Ett exempel på det är att engagera sig i flera band och på det sättet få möjlighet att genomföra fler spelningar. Förmodligen leder det också till fler nya kontakter och fler möjligheter att medverka i ännu fler olika sammanhang.

Det skadar inte heller att gå någon form av eftergymnasial utbildning för att på det sättet knyta nya kontakter och hitta nya ingångar inom branschen.

new-blog-lite