Stora jazzstjärnor

Optimera mobilen för jazz

Idag är det vanligt att bära med sig sin musik i mobilen och att lyssna på musik i hörlurar och ljudupplevelsen kan bli mycket god med rätt utrustning och inställningar. Hur gör man för att optimera mobilen för den bästa musikupplevelsen?

Se till att det finns utrymme på mobilen

Oavsett om du strömmar musik via någon musiktjänst på internet eller om du hellre spelar dina gamla musikfiler från mobilen så behövs det gott om utrymme på mobilen. På många mobiltelefoner kan man sätta in ett extra lagringsutrymme i form av ett mikro-SD-kort. Ett 64 GB extra minneskort brukar man komma långt med, och det finns bra varianter hos teknikdelar med hög hastighet för en smidig tillgång.

Välj rätt ljudkvalitet

För att se till att du lyssnar med den bästa ljudupplösningen är det en bra idé att gå in i inställningarna för din musiktjänst. Hos Spotify kan man exempelvis välja vilken ljudkvalitet man vill ha både när man strömmar musik och när man laddar ner den till telefonen. Ju bättre kvalitet desto mer utrymme kommer musikfilen att ta på din mobiltelefon eller från din surfpott, så välj en nivå som passar ditt lagringsutrymme och ditt abonnemang.

Använd mobilens equalizer

I många mobiltelefoner kan man ställa in ljudet med en equalizer. Gå in i ljudinställningarna och se efter om det finns någon sådan funktion i din mobil. Då kan du ställa in ljudet så att det blir optimerat för jazzmusik och även laborera själv så att ljudet blir exakt så som du vill ha det.

Hitta bra hörlurar

Sist men inte minst är det såklart viktigt vilka hörlurar du väljer att lyssna med. Många väljer idag en trådlös variant med bluetooth och även om de har en lite högre prislapp uppnår de idag ofta en god ljudkvalitet till stor bekvämlighet. Provlyssna hörlurarna med din favoritjazz i en butik innan köpet så att du vet vad du får.

new-blog-lite